14 juni 2014
15:00

Referat: Kils AIK - Västanviks AIF

Det blev delad pott i dagens match mot Kil borta i en match som vägde än hit o än dit.
Vi fick ett jätteläge redan i andra minuten när Micke tråcklar sig fram längs kortlinjen o får fritt vinkelskottläge. Bollen går förbi målisen o verkar rulla in vid bortre stolpen så vi började jubla men på nått sätt smet bollen på fel sida stolpen.
Det blev istället Kil som fick drömstarten naturligtvis genom en fast situation där vi inte alls är med i löpningarna.
De slår en lång frispark förbi målet där en totalt omarkerad spelare nickar in bollen centralt och Branco får inte undan den så bollen kan nicklobbas in.
Milan är hotet hos oss o han får en del bollar att jobba med i början vilket ger resultat efter 9min.
Darko slår en fantastisk crossboll som Milan suger ner och dribblar sig in i plan där han snyggt skruvar in bollen vid högra stolpen.
Det blir sen en ganska chansfattig halvlek med mycket bolltråcklande på mittplan och nästan inget djupledsspel alls.
Vi har en otrolig förmåga att söka oss in i grötiga situationer istället för att nyttja de fria ytor som trots allt finns.
Lagen får i slutminuterna av halvllekn varsinn fin chans där våran kom då Micke o Milan har nästan fritt läge men duttar fram o tillbaka med bollen istället för att skjuta så det blir offside.
I slutsekunderna får sen Kil helt öppet nickläge på en hörna men Branco gör en fin parad.
Spelmässigt en ganska jämn halvlek där Kil var lite närmare att skapa mållägen.
Vi börjar andra halvlek på ett bättre sätt och är spelförande första 20min men vi skapar för lite då vi alltför sällan spelar i djupled utan bara i sidled många gånger med bolltapp innan den avgörande passet kan slås.
Vi har några frisparkar som är nära resultera men den stora chansen får Micke efter 56min när Hedström kommer runt på vänsterkanten o får till ett kanoninlägg som Micke bsra har att med huvudet styra in i öppet mål. Tyvärr sätter han inte till skallen ordentligt utan bollen bara touchas lite och chansen försvann.
Mitt i halvleken flyttar Kil upp positionerna o börjar hota ordentligt främst på fasta situationer vilka de får många.
Vi börjar mer o mer tråckla med bollen vilket nästan alltid leder till bolltapp i fel lägen med kontringar som följd o då vi är dåliga med hemjobbet blir det många lägen att ta upp bollen centralt för Kil utan motståndare ivägen.
På en sån kontring kan Kil till slut ta ledningen då de får fritt löpfält längs högerkanten med ett lågt inlägg som enkelt kan styras in i nät från näta håll. Ingen hemma på kanten o mittförsvaret bortlöpt av anfallaren.
Nu kändes det som vi skulle gå poänglösa från Sannerudsvallen för vi kom ingen vart i anfallspelet och visade ingen större löpvilja offensivt.
Men till slut fick vi äntligen se en sekvens med lite djävlar anamma o vilja när Darko o Milan via flera vunna närkamper tar sig fram o Milan kan rulla in bollen förbi målvakten i ganska fritt läge. Går man in i situationerna så får man också chanser vilket vi gjorde alldeles för sällan i offensiven idag.
2-2 o ca 10min kvar kändes som ett okej resultat med den matchbilden som var och även om Kil skapade några småluriga lägen på fasta situationer sista minuterna stod sig resultatet matchtiden ut.
Vi hade också några halvlägen där inbytte Emil vsr närmast då han tyvärr kom fel i steget vid bakre stolpen på ett vänsterinlägg som smet förbi Micke centralt.
Man måste ge domaren i matchen beröm då han dömde för vad som hände på plan utan att påverkas av yttre saker o alla spelare fick samma bedömning vilket är skönt att se.

Vi på läktaren är inte riktigt nöjda med spelet i dagens match då det är alldeles för plottrigt på mitten och mycket sidledsspel med nästan obefintligt djupledspel o varför det är så kan man ju fundera på.
Är det löpningarna som fattas eller kommer inte bollen i rätt tid det är frågan.
Vi har två fanastiska långpassläggare men i dagens match kom våra djupledsbollar från andra spelare som inte har riktigt samma precision men det är bra att några slår såna bollar ibland.
I försvarsjobbet kändes det ofta som vi inte tar hemlöpet som vi borde o vid deras 2-1mål kom fyra spelare lunkande vid mittlinjen när bollen gick imål. Fasta situationer defensivt behöver vi inte ens nämna längre mer än ett mål idag.
Men oavgjort mot Kil borta med 7-8 spelare borta som kunde startat matchen är trots allt godkänt och är det inte skador o avstängningar som håller spelare borta så är det andra saker som gör det.

Matchfakta: 2-2 (1-1)

0-1. 5min nicklobb efter lång frispark som nickas in mot målet.
1-1. 9min. Milan (Darko) Härligt skruvat skott fr Milan efter fantastisk cross fr Darko
1-2 72min. Kontring på ren hökant o inspel till frilöpande anfallare
2-2 83min. Milan ( Darko) Hårt jobb i närkamper ger Milan ganska fritt skottläge vid strafflinjen.